In 2005 begon ik in de digitale fotografie met een tweedehands Nikon D50. Slechts een 6 MP camera!

De Nikon D50:

Daarna volgde al snel een Nikon D80, D90, D3000, D3200, D7000 en D7100. Sinds 2015 werk  ik ook met de Nikon D300. Alle andere Nikons zijn inmiddels verkocht, de D300 is de enige Nikon die nog over is gebleven. En daar ben ik nog steeds blij mee! Het is een beest van een camera en harstikke robuust! De camera is geïntroduceerd in 2008, al een tijdje geleden dus. Maar ik vind ‘m nog helemaal van deze tijd, de burstsnelheid van 8 beelden / s is echt niet slecht. En de camera gebruikt maar liefst 50 AF punten!

De Nikon D300:

Wanneer je wilt werken met de Nikon D300 is het handig dat je al wat basiskennis van fotografie hebt,  want er zit geen automatische modus op de camera. Enkel de modi: P, A, S en M. De D300 is een 13 MP camera, dat lijkt misschien niet zo heel veel in het huidige MP race, tijdsgewricht  maar waar ik ‘m voor gebruik is dat meer dan voldoende. De camera gebruik ik hoofdzakelijk voor studiofotografie en events. De meeste lenzen voor de Nikon die ik in de afgelopen 15 jaar heb aangeschaft, heb ik nog steeds in mijn bezit. De brandpuntsafstand varieert van 10 mm (groothoek) – 300 mm (tele), waarbij ik ook nog een Soligor TC (Tele Converter) 1.7 gebruik,  waarmee de brandpuntsafstand met een factor 1.7 verlengd wordt!

Een paar lenzen op een rij!

Wanneer je goed zoekt vind je al een 2e hands D300 voor rond de 225 Euro op Marktplaats. En ik kan je de camera van harte aanbevelen.

24 april 2019

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.