Afgelopen zaterdagavond, 2 maart jl. had ik een klus voor de Cascarvieten om het Boerenbal 2019 in Avifauna vast te leggen. Het was weer een geslaagde avond/nacht. Een en al verkleedpartijen. De ene dame of heer was nog leuker / gekker uitgedost dan de ander. Ik heb deze avond gewerkt met de Nikon en dat is uitstekend bevallen. Mooie kleuren en prima scherpte van de foto’s, vind ik. Ik heb gewerkt met de volgende lenzen: Tamron 17 – 50 mm 2.8, de Nikon 55 – 300 en de Nikon 35 mm 1.8.

Eenmaal thuis, dan zet ik de foto’s direct op de computer. Het bleken ongeveer 550 foto’s te zijn. Op de zondag na het event ben ik begonnen met het bewerken van alle geselecteerde foto’s, na een eerste selectie.

De eerste selectie wordt gedaan met de uitstekende fotobrower: ACDSee

Fotobewerking @ home

Dat vind ik nooit erg vervelend, het is leuk om aan de foto’s te werken. De foto’s worden stuk voor stuk bewerkt in Lightroom. Omdat ik persoonlijk vindt dat ze daar van opknappen.

Uiteindelijk heb ik een kleine 420 foto’s overgehouden die op de site van de Cascarvieten komen te staan. vanavond of morgen. Houd daarvoor http://www.cascarvieten.nl/ in de gaten. Een selectie van mijn foto’s en die van Alexander Kastelijn staan op de FB pagina van het Boerenbal op: https://www.facebook.com/boerenbal/ Later deze week plaats ik als dat mag en kan de set door op Flickr: http://www.flickr.com/photos/dutchpartypics/

Maar hier een overzichtje van ruim 25 foto’s van Boerenbal 2019 gemaakt door mij, met flitser en zonder flitser door gebruik te maken van available light. De ISO niet te hoog op de Nikon D300, 1600 of 2000 en een sluitertijd van < 1/80e s op een diafragma van 2 of hoger.

Collega fotograaf: Alexander Kastelijn is ook mee wezen fotograferen. Ook hij werkt met Nikon, de D3400. Hier een preview van een van zijn foto’s.

Een voorbeeldje op de cam, foto is gemaakt met available light
Exif:

  • Credit: KORSJAN PUNT
  • Camera: NIKON D300
  • Aperture: ƒ/2
  • Taken: 3 maart, 2019
  • Focal length: 35mm
  • ISO: 1600
  • Shutter speed: 1/200s

In de galerij staan nu 27 highlights van het Boerenbal, bestaande uit overzichten en portretjes, gemaakt met de eerder genoemde verschillende lenzen die ik heb gebruikt voor deze shoot.

Wilt u / wil jij me ook inzetten op uw / jou evenement of locatie of voor uw reportage, neem dan vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden. Dat kan via: k.punt(at)telfort.nl of via het contactformulier op de site, daarvoor ga je naar: http://www.dutchphotogallery.net/contact/

Ik hoor natuurlijk graag van u / jou.

MVG, Korsjan

4 maart 2019

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.