Sinds begin juni van dit jaar 2019 werk ik ook met de Panasonic Lumix FZ300 bridgecamera. Een bridgecamera is een soort van kruising tussen een compact / systeem camera en een spiegelreflex camera. De lens kan niet verwisseld worden. Maar dat is ook niet nodig, want de Lumix FZ300 beschikt over een Leica zoomlens van 25 – 600 mm, met een vast diafragma van 2.8 over het hele bereik.

Lumix FZ300

Verder is de 13 MP camera van alle gemakken voorzien zoals je die wellicht kent van andere Panasonic camera’s. De camera heeft 4K video en 4K fotomodus aan boord en is dus ideaal om voor video te gebruiken. Of om nooit meer dat ene moment uit de actie te missen door 8 MP stills te extraheren uit een korte of langere 4K video. Tevens is de camera voorzien van Wifi voor het snel uitwisselen van foto’s met telefoon en / of tablet. Ook heeft de camera een volledig draaibaar en kantelbaar scherm. De FZ300, geïntroduceerd in 2016 is weathersealed en is de opvolger van de veel verkochte Lumix FZ200 en heeft bovendien een snellere engine en betere ISO prestatie (t/m ISO 6400) aan boord dan de FZ200.

Ik hoop hier dan ook nog veel plezier mee te beleven de komende tijd zowel voor voor foto als video. Meer informatie over de Lumix FZ300 op de blog van Graham Houghton | https://www.grahamhoughton.com/

1 juli 2019

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.