Ik zal me even kort introduceren! Allereerst aan de hand van een 3-tal foto’s.

Portret 1: Credits: Jan Loos Fotografie

Portret 2: Credits: Peter Veldhuyzen

Portret 3: Credits: Leo van Zanten van Alphoto fotoclub

Hoe ben je in de fotografiewereld gerold?

Dag allen. Mijn naam is Korsjan Punt, ik ben momenteel 52 jaar, geboren op 30 mei 1967 en ik woon zo’n 15 jaar in Alphen aan den Rijn. Ik ben toevallig begonnen met fotografie, in 2005, nu zo’n ruim 13 jaar geleden. Ik nam een DSLR (digitale spiegelreflexcamera) over van mijn schoonvader: een Nikon D50, één van de eerste digitale camera’s met maar liefst 6 MP . Daarvoor was ik al bezig met een analoge Konika Minolta, maar dat vond ik maar een lastig apparaat. Na de Nikon D50 heb ik verschillende camera’s gebruikt. De Nikon D80/D90/D3200/D7000/D300 en Nikon D7100. Daarnaast werk ik met Olympus systeemcamera’s de Olympus OM-D E-M5 MII en OM-D E-M1. Ook werk ik met 2 Panasonic Lumix systeemcamera’s, de Lumix G5 en de Lumix GX80. Recent werk ik ook met een Panasonic Lumix Bridgecamera, dat is een kruising tussen een DSLR en compactcamera. Een camera wel met een vaste lens, maar wel een met een diafragma van f: 2.8 over het hele bereik van 25 – 600 mm! En m’n nieuwste aanwinst is al een oudje, met een introductiedatum uit 2007, de Olympus E-510. Onderstaand: de Panasonic Lumix FZ300!

Ik heb voor beide systemen, Nikon en Olympus/Panasonic (het Micro Four Thirds (MFT) systeem), gekozen en heb daarbij lenzen variërend in brandpuntsafstand van 10 mm tot 300 mm voor Nikon en 12 mm tot 300 mm voor de Olympus / Panasonic. Daarnaast beschik ik over de nodige adapters en teleconverters voor Nikon en Olympus. Met een cropfactor van 1,5 voor de Nikon en 2.0 voor de Olympus beschik ik dus over een mooi bereik om te fotograferen, respectievelijk tot 450 / 600 mm. Ik ben vooral blij met de Olympus/Lumix systeemcamera’s, omdat die niet zo zwaar zijn om je nek/schouder. En minder belastend zijn voor de rug.

Opdrachtgevers

Ik heb verschillende opdrachtgevers in de omgeving van Alphen aan den Rijn, o.a.: Studio Alphen, Themapark Archeon, Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn, CV de Cascarvieten, netwerkorganisatie Open Coffee Alphen aan den Rijn, Buurtvereniging SCB De Ridder, Dichtbij.nl, Guestzone.nl, Alphens.nl, GGZ Rivierduinen en enkele particuliere opdrachtgevers. Voor GGZ Rivierduinen heb ik in september 2017 en 2018 de grote sportdag in Warmond verzorgd. De foto’s zijn daarna op het intranet van GGZ Rivierduinen gepubliceerd. Daarnaast maak ik met enige regelmaat trouwreportages. Mijn prijzen voor een shoot variëren van 50 Euro voor een enkele reportage van een paar uur,oplopend tot 450 Euro voor een uitgebreide trouwreportage van een gehele dag. U / je mag altijd vrijblijvend contact met me opnemen en informeer naar de mogelijkheden! Dat doet u / je via het contactformulier op de site | http://www.dutchphotogallery.net/contact/

Onderstaand een foto op een evenement in Alphen aan den Rijn eind december 2016! Gemaakt met de Olympus OM-D E-M5 | ISO: 2500, f: 6,3, s: 1/100

Wat vind je het leukst aan fotograferen?

Het leukst aan het fotograferen vind ik de combinatie techniek en het creatieve proces. Ik vind het mooi om de wereld om mij heen vast te kunnen en mogen leggen. En zowel Facebook als Flickr als mijn homepage (portfoliosite) vormen voor mij een soort van chronologisch archief, waarvan ik veel gebruik maak om mijn werk ten toon te kunnen spreiden.- https://www.facebook.com/Dutchconcepts-167559539963536/ Deze Facebookpagina gebruik ik voor mijn fotografie-activiteiten.

Op mijn Flickr Pro fotografiepagina vind je een overzicht van mijn werk van 2005 t/m nu. Op de eerste pagina (homepage) staat altijd recent werk, voorzien van een beschrijving waar de hele fotoset te zien is.
https://www.flickr.com/photos/dutchpartypics/ | – https://www.flickr.com/photos/dutchpartypics/albums/

Wat is je favoriete onderwerp om te fotograferen?

Portretten van mensen hebben mijn voorkeur. Ik vind de emotie van mensen heel mooi om te kunnen en mogen vastleggen. Ik fotografeer daarom ook regelmatig op kleine en grotere evenementen. Vooral ook de interactie met het onderwerp (de mensen / het publiek) spreekt mij bijzonder aan. Daarnaast vind ik het een hele eer om af en toe een trouwreportage te mogen fotograferen. Maar ook landschapsfotografie spreekt mij absoluut aan, om met het aanwezige licht te kunnen spelen. Ik heb sinds kort ook een set grijsfilters waarmee ik ga experimenteren met het fotograferen met lange(re) sluitertijden.

Welk land vind jij de perfectie locatie voor reisfotografie en waarom?

Ik probeer overal waar ik ben het optimale uit de omgeving te halen. Dat is voor mij de uitdaging van fotograferen: daar waar je bent, het mooie dat er op dat moment is 1. te herkennen en 2. vast te leggen. Om te fotograferen hoef je niet ver op reis: ook in Nederland heb je hele mooie plaatsen en steden om te fotograferen. Zo ben ik eind januari 2017 in Deventer geweest tijdens een fotowalk georganiseerd door de Facebook groep: Stad, land, lucht en zeegezichten (https://www.facebook.com/groups/1426373530967912/).

Een stad met een prachtige skyline. Onderstaand een foto van de Skyline van Deventer, genomen op 28 januari 2017 | ISO: 400, f: 8, s: 1/200, HDR

Mijn gegevens zijn, zie onderstaand.

Adresgegevens: